Roza Accountants gaat voor draadloos

Wentzo Wireless WiFi

Gezond ondernemen

Gezond ondernemen: dát is de slogan van Roza Accountants & Adviseurs. Als administratief, financieel en fiscaal specialist biedt Roza inzicht in de financiële positie van organisaties én adviseert hen daarbij naar een hoger niveau. Juist dat inzicht en advies vormen de basis voor gezond ondernemen. Uiteraard is de bedrijfsslogan net zo goed van toepassing voor de eigen organisatie; Roza onderneemt op een gezonde manier door te kijken naar de huidige ontwikkelingen én daarop in te spelen. ICT speelt hierin een belangrijke rol.

Merkonafhankelijk advies

De toename van mobiele devices zoals laptops, smartphones en tablets vormde voor Roza reden om uit te kijken naar een robuuste draadloze infrastructuur. Naast een aantal andere leveranciers werd Wentzo Wireless uitgenodigd om haar expertise toe te lichten op de hoofdlocatie in Veenendaal. Na een prettige kennismaking volgde ons merkonafhankelijke advies waarbij wij twee verschillende oplossingen presenteerden: één op basis van HP componenten en één op basis van AeroHive componenten. Beide oplossingen hebben hun unieke eigenschappen die in een tweede gesprek uitvoerig werden behandeld.

Site Survey

Roza concludeerde dat een AeroHive oplossing het beste aansloot op hun wensen. Men wilde de flexibiliteit om het WLAN op de 6 vestigingen (Amersfoort, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Opheusden, Veenendaal en Woudenberg) uit te breiden indien wenselijk en ook aan te wenden voor Voice over WLAN gebruik. Hoewel Wentzo op beide merken deze wens kon vervullen, was er een voorkeur voor de controllerless oplossing van AeroHive. Na het ondertekenen van de offerte werden al spoedig de voorbereidingen voor de Site Survey in werking gezet en deze zijn inmiddels in volle gang. Binnen enkele weken zal het draadloos netwerk op de vestigingen zowel voor medewerkers (via een koppeling met Active Directory) als gasten beschikbaar zijn en profiteert Roza van de vrijheid van draadloos werken. Ook dát is gezond ondernemen!