Opening Phillips museum met Wentzo

Wentzo Wireless WiFi

Afgelopen vrijdag 5 april is het Philips museum in Eindhoven feestelijk geopend door koningin Beatrix. Het museum is gevestigd in het oude fabriekje aan de Emmasingel waar Gerard Philips in 1891 begon met het vervaardigen van gloeilampen. Deze locatie is afgelopen maanden ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid. Vlak voor de opening diende zich echter één probleem aan.

Uitdaging

De aanwezige internetlijn beschikte namelijk over te weinig capaciteit, zeker met het oog op de opening waarbij veel officiële genodigden en pers gepaard gaat. Daarnaast was er geen WiFi netwerk aanwezig dat deze gebruikersgroep aankon qua verkeer, waaronder streaming video. Een belletje met Wentzo bracht gelukkig uitkomst. Via een straalverbinding konden wij een hoge bandbreedte internetlijn aanbieden die met een aantal hoogwaardige HP AccessPoints aan de gebruikers werd aangeboden.

Snel en voordelig

Op korte termijn werd de straalverbinding tussen Bibliotheek Eindhoven (ook een tevreden Wentzo klant) en het Philips museum ingericht. De bibliotheek stelde een deel van haar internetcapaciteit beschikbaar en Wentzo zorgde voor een veilige scheiding van verkeerstromen. Zo was er bijzonder snel én, niet onbelangrijk, tegen een scherp tarief, voldoende internetcapaciteit voorhanden.

Vlekkeloze opening

De opening verliep vlekkeloos. Beatrix bracht symbolisch licht naar het museum door een oplichtende draadloze LED-lamp in een kunstwerk te plaatsen. Verslaggeving hierover, en andere draadloze internettoepassingen, verliepen geheel naar wens van de gebruikers én het museum. Na afloop werd de verbinding weer verwijderd en keken alle partijen terug op een geslaagde dag. Weer een mooie uitdaging behaald!