Nieuw pand voor Wentzo Wireless

Wentzo Wireless WiFi

Vrijdag 26 juni opende Wentzo Wireless haar nieuwe kantoor in Garderen. Door de groei, die de specialist in draadloze netwerken doormaakt, voldeed het voormalig onderkomen in Putten niet langer. Het statige gebouw aan de Dorpstraat biedt de onderneming weer alle ruimte voor de toekomst.
In werkelijk niets herinnert het net afgeronde kantoor aan de voormalige elektronicawinkel. Hoog opgetrokken ramen vervingen de grote etalageruiten, wit pleisterwerk siert de muren en ook beide bovenverdiepingen zijn ingrijpend veranderd. ‘Het was inderdaad een flinke verbouwing’, zegt Reino Wentzel, oprichter en eigenaar van Wentzo Wireless. ‘We zijn een half jaar met man en macht aan de gang geweest en soms vroeg de verbouwing veel van ons team. Dankzij de fantastische hulp van onze mensen hebben we alles op tijd afgerond’. Broer en mede-eigenaar Martijn vult lachend aan: ‘Volgens sommigen hebben we niet verbouwd maar herbouwd!’. Hoe je de metamorfose ook noemt, het resultaat is bijzonder fraai en een verrijking voor het dorpsgezicht.

Draadloos netwerk

De ondernemende broers waren al enige tijd op zoek naar een nieuw pand voor hun bedrijf. De vraag naar draadloze netwerktoepassingen neemt toe en als specialist in deze markt groeit Wentzo mee. ‘Steeds meer organisaties ontdekken de voordelen van draadloze netwerken’, legt Reino uit. ‘Het is niet alleen flexibeler maar vaak ook goedkoper dan een bekabeld netwerk. Bovendien is de snelheid van het draadloze dataverkeer aanzienlijk verbeterd in de afgelopen jaren’. Het enthousiaste team van Wentzo werkt zowel in binnen- en buitenland aan grote projecten. Zo verzorgde het in Barcelona de draadloze voorzieningen tijdens het Gartner symposium en ook Bison, de grootste betonfabriek van Engeland, maakt dankbaar gebruik van een draadloze netwerkoplossing van Wentzo. Martijn: ‘Naast een aantal internationale opdrachtgevers werken we ook voor bijvoorbeeld campings uit de omgeving. Eén van de eerste campings waar wij een draadloos internetsysteem aanlegden was De Hertshoorn, hier in Garderen’.

Vrij als een vlinder

Tijdens de feestelijke opening maakten genodigden kennis met allerlei interessante netwerktoepassingen. Eén daarvan was een draadloze camera die over een ruime afstand met een joystick bestuurbaar is. Reino: ‘Dit is slechts één van onze draadloze oplossingen. Doordat er geen kabels nodig zijn, biedt dit systeem alle vrijheid. Niet voor niets luidt onze slogan ‘Vrij als een vlinder’!’.
Voor meer informatie over draadloze verbindingen en/of over Wentzo Wireless neemt u contact op via 0577-460008