Kwaliteitsnetwerk in Jachthaven Hindeloope

Wentzo nieuws Hindeloopen

Hindeloopen is één van Nederlands uniekste plaatsjes met een geheel eigen karakter. Naast de gezellige straatjes, houten bruggen over smalle grachten en de vele ateliers vind je er ook de jachthaven, een bekende toegangspoort voor duizenden bezoekers per jaar. Jachthaven Hindeloopen heeft een open verbinding met het IJsselmeer. Mede hierom is dit een geliefde aanleghaven voor talloze scheepseigenaren.

WiFi netwerk in jachthaven

Naast de 550 ligplaatsen beschikt de haven over uitstekende voorzieningen. Zo is iedere box uitgerust met een stroom- en drinkwateraansluiting, is er een tankstation en een bewaakt parkeerterrein voor auto’s. Daarnaast is er onder andere een overdekt zwembad, een fitnessruimte en tennis- en squashbanen en een uitgebreide watersportwinkel. In zo’n kwaliteitshaven mag een hoogwaardig WiFi netwerk niet ontbreken, dat spreekt voor zich.

Jachthaven draaloos netwerk

Voor dit laatste werd de expertise van Wentzo Wireless ingeschakeld. Het reeds bestaande WiFi netwerk was sterk verouderd en kon de capaciteitsvraag niet langer beantwoorden. Dat paste niet in de visie van Jachthaven Hindeloopen. Uitgangspunt van de vervanging was dan ook de realisatie een kwalitatief outdoor WiFi netwerk dat de vele internetsessies zonder problemen kon verwerken.

Optimaal WLAN in jachthaven

Dat uitgangspunt is behaald. Na een deskundige Outdoor WLAN Site Survey was tot in detail bekend wat er nodig was aan hardware, masten en overige randvoorwaarden om tot een optimaal draadloos netwerk te komen. En dankzij de inzet van Outdoor Point-to-Point verbindingen hoefde er geen datakabel naar de masten op de steigers aangelegd te worden. In slechts een aantal dagen tijd is er bij Jachthaven Hindeloopen een robuust outdoor netwerk gerealiseerd. Dat staat garant voor een plezierig gebruik voor de vele bezoekers van de haven!