De havens krijgen WiFi!

Wentzo Wireless WiFi

Begin juni maakten we bekend als leverancier gekozen te zijn in de aanbesteding ‘WiFi voor ligplaatsen binnenvaartschepen’. En nu, een aantal maanden later is het zover: de eerste havens worden voorzien van een hoogwaardig WiFi netwerk.

In opdracht van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat gaat Wentzo tientallen ligplaatsen voor binnenvaartschepen voorzien van een betrouwbaar WiFi netwerk. Inmiddels zijn er meer dan vijftien WLAN Site Survey’s (metingen voorafgaand aan de installatie) uitgevoerd. Hieruit kwam de positieve conclusie dat het mogelijk is een optimaal en volledig dekkend WiFi netwerk in de havens te richten die aan de gestelde eisen voldoen.

Primeur

De primeur van WiFi in de binnenvaarthavens gaat naar de provincie Zeeland. Hier richten wij deze periode drie havens in met outdoor WLAN apparatuur. Aan de achterzijde wordt volop gewerkt aan een centraal registratiesysteem en uiteraard een end-user helpdesk. Aan het einde van het jaar, wanneer meer havens zijn ingericht, geldt de officiële ingebruikname. Voorafgaand hieraan zal een pliotperiode lopen waarin de eerste bevindingen uiteraard nauwlettend worden gevolgd.

Meer informatie over het IDVV programma vindt u hier.

Meer informatie en de toepassingen van WiFi voor de Binnenvaart vindt u hier.