Gemeente IJsselstein gaat voor Wentzo

Wentzo Wireless WiFi

Groei tablets

De gemeente IJsselstein ligt onder de rook van Utrecht en heeft zo’n 35.000 inwoners. De gemeentelijke organisatie maakt momenteel een aantal grote veranderingen door in haar bestuursvorm. Deze veranderingen lopen parallel met een aantal veranderingen op ICT gebied. Zo zal er binnen het gemeentehuis meer en meer met tablets en smartphones gewerkt gaan worden: zaken die de flexibiliteit en efficiëntie ten goede komen.

WiFi netwerk vereist

Om de groei van deze mobiele devices mogelijk te maken, is een betrouwbaar WiFi netwerk een absolute vereiste. De gemeente IJsselstein heeft voor dit project dan ook een aanbesteding uitgeschreven. Voor Wentzo, draadloos netwerkspecialist met een ruime ervaring bij gemeentes, vormde deze klus een mooie uitdaging waarbij zij haar reeds opgedane expertise optimaal kon inzetten.

Merkonafhankelijk advies

Na een aantal verkennende gesprekken én de procedure die een aanbesteding met zich meebrengt, ontvingen wij positief bericht uit de gemeente: de keuze is op Wentzo gevallen. Onze merkonafhankelijk advies was goed ontvangen en sloot naadloos aan op de wensen van de gemeente. Daarnaast boden onze garanties méér zekerheid, iets waar wij als organisatie telkens weer het onderscheid in blijken te maken.

WLAN Site Survey

Inmiddels zijn de data voor een deskundige WLAN Site Survey ingepland. Deze meting geldt als hét vertrekpunt voor de realisatie van een betrouwbaar WLAN. Zo bepalen wij niet alleen de benodigde hardware en de meest optimale locatie daarvan, maar meten wij ook het gehele spectrum op eventueel verstorende signalen. Na de uitvoering van deze metingen zullen wij in korte tijd het WLAN voor de gemeente realiseren.